Gele erwt is geschikte plantaardige bron van eiwit in vleesvervangers
bron: FoodPro Network Belgium
AMSTERDAM - Bedrijven zoals Beyond Meat en Meatless Farm zien met name in gele erwten een geschikte plantaardige bron van eiwit in hun vleesvervangende producten. Het ingrediënt is smaakloos en daardoor gemakkelijk als grondstof te verwerken. Daarnaast is het imago ook beter dan dat van soja. Hierover bericht het FD.
Veel van de geteelde sojabonen komen van genetisch gemodificeerde varianten en sommige consumenten zijn daar allergisch voor. De reputatie van soja lijdt daarnaast ook onder het feit dat het in verband wordt gebracht met de ontbossing van het regenwoud in het Amazonegebied.
De verwachting is dat de wereldwijde markt voor eiwit uit gele erwteneiwit dit jaar met 42% zal stijgen tot 340.000 ton. Er komen nieuwe fabrieken om grondstoffen uit erwten te produceren in de VS, Canada, Duitsland en China.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan