ABN AMRO: 'Hoge groei in markt voor maaltijdbezorging houdt aan'

AMSTERDAM - De markt voor maaltijdbezorging groeit enorm. ABN AMRO verwacht dat deze hoge groei voorlopig zal aanhouden. Wel zal de maaltijdbezorging met name buiten platforms de komende jaren naar verwachting wat minder hard groeien dan tijdens de coronapandemie, aldus analisten van ABN AMRO.

Het aantal bestellingen is sinds de coronacrisis flink gestegen. Zo is in april 2020 in vergelijking met dezelfde periode in een jaar eerder 98% meer uitgegeven aan bezorgmaaltijden, zowel via platforms als bij restaurants, zo komt naar voren uit transactiedata van de bank.

Tussen januari en juni 2021 is maandelijks ruim twee keer zoveel omzet gerealiseerd via maaltijdbezorging dan in een gemiddelde maand in 2019. Sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen is er wel sprake van een verschuiving binnen restaurants. Zo liggen de uitgaven aan maaltijden in restaurants weer boven het niveau van 2019, terwijl bezorgingen door restaurants juist weer afnemen ten opzichte van voorgaande maanden.

ABN AMRO liet onderzoek doen onder 1.016 consumenten. Van deze groep zegt 70% er geen moeite mee te hebben wanneer bezorgmaaltijden worden bereid in industriële keukens. In deze dark kitchens worden door meerdere merken verschillende type maaltijden bereid en door een koerier thuisbezorgd.

Naast een goede prijs-kwaliteit verhouding is de snelheid van bezorging voor veel van de respondenten belangrijk wanneer ze een maaltijd laten bezorgen. Van de ondervraagden verwacht bijna 40% de bestelling tussen 20 tot 30 minuten thuisbezorgd te krijgen.

Meer informatie is te vinden in het rapport 'Maaltijdbezorging in de lift' van ABN AMRO.





Laatste nieuws