Duits vleesconcern Tönnies wordt niet verkocht

RHEDA-WIEDENBRUCK - De aandeelhouders van de Duitse vleesverwerker Tönnies Group, Robert, Clemens en Maximilian Tönnies, laten in een persbericht weten dat de eigendomsstructuur van het bedrijf ongewijzigd blijft. De aandelen in het vleesconcern blijven in handen van de familie en zij zullen de onderneming ook blijven leiden. Met die verklaring willen de familieleden een einde maken aan geruchten en speculaties over een verkoop van de vleesverwerker.

Robert Tönnies bezit 50% van de aandelen in het concern. Clemens en Maximilian Tönnies de overige 50%. Samen hebben zij in de eerste helft van 2021 verschillende opties onderzocht voor de toekomstige vormgeving van de eigendomsstructuur. Ze komen tot de conclusie dat de huidige structuur de juiste is en willen het bedrijf in de huidige vorm voortzetten.

De aandeelhouders willen zich verder concentreren op bedrijfsontwikkeling om de kernactiviteiten in Duitsland uit te breiden. De focus ligt de komende jaren op duurzaamheid, klimaatmaatregelen en dierenwelzijn. Ook de uitbreiding van nieuwe bedrijfstakken zoals dierenvoeding en plantaardige vleesalternatieven zullen belangrijker worden.





Laatste nieuws