Delhaize wordt exclusieve uitbater van Foodmaker-restaurants

BRUSSEL - Supermarktketen Delhaize en Foodmaker maken hun samenwerking structureel. Delhaize wordt de exclusieve hoofdfranchisenemer van het Foodmaker restaurant-concept in België en Luxemburg en wordt tevens verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van het netwerk.

Delhaize en Foodmaker werken al meer dan 10 jaar samen. De producten van Foodmaker zijn ook te vinden in alle winkels van Delhaize en via de website. Daarnaast heeft Delhaize 150 saladbars van Foodmaker, waar klanten hun eigen salade samen kunnen stellen.

De samenwerking wordt nu sterk uitgebreid, waarbij er een duidelijke rolverdeling is tussen beide partners. Delhaize wordt de exclusieve uitbater van het restaurant-concept en verantwoordelijk voor de verdere uitbreiding van het bestaande netwerk. Foodmaker blijft verantwoordelijk voor de inrichting van de restaurants en de creatie van de gerechten.

Dit jaar wil Delhaize nog drie nieuwe Foodmaker-restaurants openen en de bedoeling is om vanaf 2022 jaarlijks een vijftal nieuwe restaurants aan het netwerk toe te voegen. Wat de uitbating betreft ligt de focus van de supermarktketen nu op de nieuwe restaurants. “De bestaande restaurants zullen we later bekijken", aldus woordvoerder Roel Dekelver.

Ook willen beide partners ook de thuis- en kantoorbezorgmarkt testen. Momenteel lopen de eerste experimenten hiervoor al, onder meer via Foodmaker Bascule (Ukkel).

“Voor ons is dit een gedroomde samenwerking”, aldus Lieven Vanlommel, oprichter en CEO van Foodmaker. “Delhaize en Foodmaker delen duidelijk dezelfde missie en willen gezonde voeding voor iedereen makkelijk en toegankelijk maken. Door deze samenwerking gaan we de mensen echt helpen om gezonder te eten."

 

Foto: Delhaize





Laatste nieuws