Delhaize wordt exclusieve uitbater van Foodmaker-restaurants
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - Supermarktketen Delhaize en Foodmaker maken hun samenwerking structureel. Delhaize wordt de exclusieve hoofdfranchisenemer van het Foodmaker restaurant-concept in België en Luxemburg en wordt tevens verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van het netwerk.
Delhaize en Foodmaker werken al meer dan 10 jaar samen. De producten van Foodmaker zijn ook te vinden in alle winkels van Delhaize en via de website. Daarnaast heeft Delhaize 150 saladbars van Foodmaker, waar klanten hun eigen salade samen kunnen stellen.
De samenwerking wordt nu sterk uitgebreid, waarbij er een duidelijke rolverdeling is tussen beide partners. Delhaize wordt de exclusieve uitbater van het restaurant-concept en verantwoordelijk voor de verdere uitbreiding van het bestaande netwerk. Foodmaker blijft verantwoordelijk voor de inrichting van de restaurants en de creatie van de gerechten.
Dit jaar wil Delhaize nog drie nieuwe Foodmaker-restaurants openen en de bedoeling is om vanaf 2022 jaarlijks een vijftal nieuwe restaurants aan het netwerk toe te voegen. Wat de uitbating betreft ligt de focus van de supermarktketen nu op de nieuwe restaurants. “De bestaande restaurants zullen we later bekijken", aldus woordvoerder Roel Dekelver.
Ook willen beide partners ook de thuis- en kantoorbezorgmarkt testen. Momenteel lopen de eerste experimenten hiervoor al, onder meer via Foodmaker Bascule (Ukkel).
“Voor ons is dit een gedroomde samenwerking”, aldus Lieven Vanlommel, oprichter en CEO van Foodmaker. “Delhaize en Foodmaker delen duidelijk dezelfde missie en willen gezonde voeding voor iedereen makkelijk en toegankelijk maken. Door deze samenwerking gaan we de mensen echt helpen om gezonder te eten."
Foto: Delhaize
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan