ProXES Benelux, de kracht van samenwerking

NAZARETH - Juni is een bijzondere maand voor de merken FrymaKoruma, Stephan en Terlet in de Benelux. ProXES is fier aan te kondigen dat het Nederlandse Terlet BV uit Almelo en het Belgische Stephan BV uit Eke fuseren tot ProXES Benelux BV.

Wie is ProXES?

Met drie toonaangevende merken FrymaKoruma, Stephan en Terlet onder één dak, combineert ProXES jarenlange expertise met een challenger mentaliteit. Als een behendige partner ondersteunen zij hun klanten van productconcept tot industrialisatie en stellen zij hen in staat om hun ideeën voor voedings-, HPC- of farmaceutische toepassingen tot leven te brengen. Het hoofdkantoor van ProXES is gevestigd in Hamelen (Duitsland) en heeft dochterondernemingen in de VS, Azië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, Rusland en Zwitserland. In de toekomst zal het team in Almelo, Nederland en Eke, België u blijven ondersteunen bij het realiseren van uw receptideeën of het optimaliseren van uw processen door het implementeren van hun machine- of procesoplossingen en diensten.

Binnen de ProXES-groep is er ook FrymaKoruma (hoofdkantoor in Zwitserland) dat niet alleen voedselverwerkingsmachines maakt maar zich ook richt op de farmaceutische en cosmetische industrie. In de Benelux vertegenwoordigen de lokale agenten Technipro (België) en VAPO Trading (Nederland) FrymaKoruma. Vanaf heden kunnen alle klanten ook bij ProXES Benelux terecht voor alle service-aanvragen. Samen zetten ze trends: door duurzame en innovatieve procestechnologische oplossingen stimuleren ze het succes van hun klanten vandaag en helpen we hen toekomstige markten vorm te geven.

Bij ProXES is het motto: “samen zetten we trends”. Terlet met zijn Terlotherm, de wereldberoemde geschraapte warmtewisselaar, is het levende bewijs. Met de Terlotherm kunt u vloeibaar voedsel in korte tijd koelen of opwarmen, waardoor de procestijd drastisch wordt verkort. De oorspronkelijke kwaliteiten en kenmerken van het product blijven door de behoedzame verwerking behouden. Kent u trouwens de Terlet CuliFlex al voor de productie van bijvoorbeeld low-fat mayonaise of dipsauzen? Nee? Bezoek dan hun virtuele showroom om meer te weten te komen: https://showroom.proxes.com/.



Daarnaast biedt het merk Stephan, met meer dan 60 jaar ervaring, u machine- en lijnoplossingen voor, voor processen als verhitten, snijden, emulgeren, homogeniseren van zuivelproducten, sauzen, kant-en-klaarmaaltijden en nog veel meer. Hun nieuwste machine – de Stephan UMX 5(S) – kan u tevens terugvinden in de virtuele showroom. Daarnaast heeft FrymaKoruma een breed scala aan molens, in-line machines en vacuüm verwerkingsapparatuur voor uw plantaardige specialiteiten, zoals dranken, notenpasta's en vele andere sauzen, maar ook voor gezondheid- en persoonlijke verzorgingstoepassingen. De mogelijkheden om samen met ProXES uw ideeën te versnellen van laboplossingen tot proceslijn zijn eindeloos.



Waarom ProXES?

“Het grote verschil met de vernieuwde structuur is dat de merken FrymaKoruma, Stephan en Terlet nu ook in de Benelux onder één dak opereren. Op beide locaties kunt u terecht met al uw vragen voor de drie de merken. We hebben een geweldig team dat gespecialiseerd is in alle drie de merken, met zowel een service- als een commercieel team, aangevuld met toepassingsspecialisten om onze klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Hoe zit het bijvoorbeeld met veganistische chocolade? In onze centra voor procestechnologie en opleiding kunt u nieuwe ideeën voor toepassingen uitproberen. Hier kunt u in een professioneel uitgerust laboratorium formules ontwikkelen of verbeteren, alle soorten machines testen, schaalvergrotingen uitvoeren en testbatches produceren. U krijgt deskundig advies en ondersteuning over alle mogelijkheden van de technische apparatuur en modificaties. Dus: vegan chocolade? Ja, natuurlijk! Samen met Firex zijn we goed vertegenwoordigd in de chocolade industrie, variërend van kleine chocolatiers tot grote en bekende chocolade producenten, waar we honderden machines hebben staan om de lekkerste chocolade te produceren", aldus Hans Schatteman, General Manager bij ProXES Benelux.

Geïnteresseerd? Bezoek de website of neem direct contact op met het lokale kantoor: 0887878200 voor Nederland en 093858355 voor België

Wilt u deel uitmaken van het ProXES-team? Neem dan contact op. Bezoek de website om hun vacatures te bekijken.

 

Bron: ProXES - partner FoodPro Network

Laatste nieuws