Meerderheid Nestlé-producten is volgens een intern document ongezond

LONDEN - Meer dan 60% van de producten die Nestlé verkoopt, voldoet niet aan "de erkende definitie van gezondheid", aldus Nestlé in een interne presentatie die de Britse krant Financial Times kon inzien. "Sommige van onze producten zullen ook nooit gezond worden, hoe hard we ook innoveren", staat in de presentatie.

Het zou onder meer gaan om pizza's en bruiswater van San Pellegrino met sinaasappelsmaak. In die drank zit volgens Nestlé meer dan 7,1 gram suiker per 100 milliliter, waardoor het product Nutri-Score E krijgt. Dat is de laagste score.

De Zwitserse voedingsreus probeert al een tijd gezondere voeding te promoten en wil de strijd aangaan met obesitas. Nestlé werkt aan "een bedrijfsbreed project om de voedings- en gezondheidsstrategie te bekijken". De verkoop van bepaalde merken behoort tot de mogelijkheden.

In de presentatie benadrukt Nestlé dat de ommekeer lastig is. "Sommige van onze producten zullen nooit gezond worden, hoe hard we ook innoveren." Nestlé laat wel weten in de afgelopen 7 jaar de hoeveelheid suiker en zout in zijn producten met 14 tot 15% te hebben verminderd.

"Volgens ons gaat een gezond dieet over de balans vinden tussen gezondheid en genot. Dit betekent dat er ook met mate minder gezonde voeding geconsumeerd kan worden", aldus Nestlé tegen de Financial Times. "Onze richting is echter duidelijk en nog niet veranderd: we blijven onze merken lekkerder en gezonder maken."





Laatste nieuws