Lotus Bakeries neemt belang in Oot
bron: FoodPro Network Belgium
AMSTERDAM - Lotus Bakeries heeft via investeringsfonds FF2032 een minderheidsbelang verworven in het Nederlandse ‘direct-to-consumer’ granolamerk Oot.
Oot, in 2018 opgericht door Valentine van der Lande, produceert biologische en glutenvrije granola’s met een laag suikergehalte. Het assortiment bestaat uit zes varianten en de producten worden online verkocht en bij de consumenten thuis bezorgd. Het bedrijf heeft inmiddels 60.000 klanten in Nederland en België.
Van der Lande ziet in de investering van Lotus Bakeries vooral een kans om verder te groeien en het grootste gezonde ontbijtmerk van Europa te worden. “FF2032 laat ons het ondernemerschap behouden, maar ondersteunt ons financieel en inhoudelijk in het waarmaken van onze ambitieuze groeiplannen”, aldus van der Lande.
Het is niet voor het eerst dat Lotus Bakeries investeert in kleine, beloftevolle voedingsbedrijven. Via investeringsfonds FF2032 nam Lotus Bakeries eerder al belangen in Partake (gluten- en allergeenvrije koekjes), Love Corn (maïssnacks) en Peter’s Yard (zuurdesemtoastjes).
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan