Doukeris nieuwe CEO van AB InBev

LEUVEN - Op 1 juli stopt de Braziliaan Carlos Brito als topman van AB InBev. Brito wordt opgevolgd door zijn landgenoot met tevens Griekse wortels Michel Doukeris, die momenteel aan het hoofd staat van de Amerikaanse tak van ’s werelds grootste bierbrouwer.

Dat Brito binnenkort opstapt, komt niet geheel als een verrassing. De afgelopen maanden waren er al geruchten over een mogelijk vertrek van de 60-jarige Braziliaan. Vorig jaar moest financieel directeur Felipe Dutra al vertrekken.

In 15 jaar bouwde Brito de brouwer van onder andere Jupiler en Stella Artois uit tot de grootste brouwer ter wereld. Brito was de man achter een aantal miljardendeals, waarmee hij achtereenvolgens Anheuser-Busch (2008), Grupo Modelo (2012) en SABMiller (2016) overnam. De Belgisch-Braziliaanse brouwer betaalde liefst 91 miljard euro voor SABMiller en zadelde zichzelf daarmee met een torenhoge schuld op.

Doukeris is sinds 1996 in dienst bij AB InBev en was de voorbije drie jaar directeur van de Amerikaanse divisie van het bedrijf. Doukeris is tevens de man achter de succesvolle introductie van de zogenaamde hard seltzers, de lichtalcoholische drankjes op basis van bruiswater, alcohol en fruitaroma's, die met name bij jongeren snel aan populariteit winnen.





Laatste nieuws