Tony’s Chocolonely neemt Belgische chocoladefabriek Althaea-De Laet over

BORSBEEK - Tony’s Chocolonely neemt de Belgische chocoladefabriek Althaea-De Laet over. De Nederlandse chocoladeproducent kan dankzij de eigen fabriek sneller innoveren en zijn productie opschalen.

Althaea-De Laet was al jarenlang een trouwe partner van Tony’s Chocolonely. Het familiebedrijf uit Borsbeek mouleerde repen en tabletten voor Tony’s en andere chocoladebedrijven.

“Omdat wij als familie geen directe opvolging hebben, zochten wij een partner, een ondernemer, die onze droom met dezelfde spirit en passie kon voortzetten. En die partner hebben we gevonden in het team van Tony’s Chocolonely”, aldus Ingrid Bryssinck, Managing Director bij Althaea-De Laet.

De overname moet Tony's Chocolonely in staat stellen om sneller te innoveren, flexibeler te zijn op productniveau en zijn productiecapaciteit te verhogen. Bovendien blijft Tony’s Chocolonely ook samenwerken met andere langetermijnpartners om aan de groeiende vraag naar chocolade te kunnen blijven voldoen.

De Nederlandse fabrikant zal in de komende jaren nauw samenwerken met het managementteam van de Belgische fabriek. “Productie op deze schaal is voor ons een nieuwe vaardigheid die we onder de knie moeten krijgen. Maar we zijn enthousiast om met ze samen te werken, van ze te leren en de komende tijd grip te krijgen op de productie”, aldus Anne-Wil Dijkstra, COO bij Tony’s Chocolonely.

 

Foto: Tony’s Chocolonely





Laatste nieuws