Tony’s Chocolonely neemt Belgische chocoladefabriek Althaea-De Laet over
bron: FoodPro Network Belgium
BORSBEEK - Tony’s Chocolonely neemt de Belgische chocoladefabriek Althaea-De Laet over. De Nederlandse chocoladeproducent kan dankzij de eigen fabriek sneller innoveren en zijn productie opschalen.
Althaea-De Laet was al jarenlang een trouwe partner van Tony’s Chocolonely. Het familiebedrijf uit Borsbeek mouleerde repen en tabletten voor Tony’s en andere chocoladebedrijven.
“Omdat wij als familie geen directe opvolging hebben, zochten wij een partner, een ondernemer, die onze droom met dezelfde spirit en passie kon voortzetten. En die partner hebben we gevonden in het team van Tony’s Chocolonely”, aldus Ingrid Bryssinck, Managing Director bij Althaea-De Laet.
De overname moet Tony's Chocolonely in staat stellen om sneller te innoveren, flexibeler te zijn op productniveau en zijn productiecapaciteit te verhogen. Bovendien blijft Tony’s Chocolonely ook samenwerken met andere langetermijnpartners om aan de groeiende vraag naar chocolade te kunnen blijven voldoen.
De Nederlandse fabrikant zal in de komende jaren nauw samenwerken met het managementteam van de Belgische fabriek. “Productie op deze schaal is voor ons een nieuwe vaardigheid die we onder de knie moeten krijgen. Maar we zijn enthousiast om met ze samen te werken, van ze te leren en de komende tijd grip te krijgen op de productie”, aldus Anne-Wil Dijkstra, COO bij Tony’s Chocolonely.
Foto: Tony’s Chocolonely
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan