Mercadona noteert recordomzet

TAVERNES BLANQUES - De Spaanse supermarktketen Mercadona, met afstand marktleider in Spanje, heeft het beste jaar uit zijn geschiedenis achter de rug.

In 2020 zag Mercadona zijn omzet met 5,5% groeien tot 26,9 miljard euro. Net als de supermarkten in andere landen profiteerde Mercadona van de coronapandemie. De 20 winkels van Mercadona in Portugal waren goed voor 186 miljoen euro van de totale omzet.

De nettowinst van de supermarktketen kwam uit op 727 miljoen euro. Dit was 17% meer dan het jaar ervoor. Vorig jaar nam Mercadona 5.000 extra mensen in dienst en keerde het 409 miljoen euro uit aan bonussen voor werknemers.

Mercadona opende het afgelopen jaar 70 nieuwe vestigingen, waarvan 10 in Portugal, maar sloot ook 65 oudere winkels. Eind 2020 had de supermarktketen in totaal 1.641 winkels.

Juan Roig, voorzitter van de supermarktketen, sprak van een “zwaar en moeilijk jaar”. "We zijn allemaal in staat geweest om, ondanks momenten van onzekerheid, onze angsten te overwinnen, moedige beslissingen te nemen en als een team te werken om de meer dan 1.600 supermarkten van het bedrijf elke dag open te houden."





Laatste nieuws