Cargill investeert in start-up Bflike

WAGENINGEN - Het Amerikaanse Cargill investeert in de Wageningse start-up Bflike. De start-up uit Wageningen ontwikkelt technologieën die benut kunnen worden om plantaardige alternatieven te produceren voor vlees en vis. Bflike heeft een aantal technologieën gepatenteerd en stelt deze via licenties beschikbaar aan producenten van vlees- en visvervangers.

Met name de technologieën waarmee het bedrijf specifieke dierlijke vetten en bloed in vlees- en visvervangers weet na te bootsen is bijzonder. Het geeft producten een vergelijkbaar uiterlijk, textuur, mondgevoel als vlees en vis. Bovendien zijn ook het smeltgedrag en de kookprestaties vergelijkbaar.

De samenwerking tussen Cargill en Bflike stelt klanten van het Wageningse bedrijf in staat om na pilots snel op te schalen, met gebruikmaking van hun eigen productieproces en machines. Hierbij kan Cargill hen van belangrijke ingrediënten voorzien.

De investering van Cargill in Bflike wordt gerealiseerd via een joint venture met Blue Ocean Xlerator, een Nederlandse private incubator gericht op duurzame innovaties in de voedingssector. Bflike profiteert ook van de technische ondersteuning van het Wageningse bedrijf TOP.

 

Foto: in veel vleesvervangers worden de technologieën van Bflike gebruikt





Laatste nieuws