Danone verwacht betere resultaten in tweede helft van het jaar

PARIJS - De gevolgen van de coronacrisis blijven merkbaar voor zuivelgigant Danone. Het concern ziet wel licht aan het einde van de tunnel en verwacht winstgevende groei in de tweede helft van dit jaar.

In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de omzet van Danone met liefst 9,4% tot 5,66 miljard euro. Dit werd grotendeels veroorzaakt door negatieve wisselkoerseffecten. Op vergelijkbare basis daalde de omzet met 3,3%.

Danone wijst zelf in de eerste plaats naar de gevolgen van de coronacrisis, maar ook naar de hoge vergelijkingsbasis. In het eerste kwartaal van 2020 profiteerde Danone nog van het hamstergedrag van ongeruste consumenten.

De waterdivisie van Danone noteerde opnieuw de grootste daling met -14,9%. De afdeling gespecialiseerde voeding, met onder meer babyvoeding, noteerde een daling van bijna 12%. De omzet van zuivel- en plantaardige producten kromp met 6,4%, maar was wel de enige groeier op organische basis.

"Onze prestaties in het eerste kwartaal liggen in lijn met de verwachtingen en wij handhaven onze prognose van een terugkeer naar een omzetgroei op vergelijkbare basis in het tweede kwartaal en naar winstgevende groei in de tweede helft van 2021", aldus Danone bij de presentatie van de kwartaalresultaten.





Laatste nieuws