Vivera voor 340 miljoen euro overgenomen

HOLTEN - De Nederlandse producent van vleesvervangers Vivera uit Holten wordt voor 340 miljoen euro overgenomen door de Braziliaanse voedselreus JBS. Dat bericht JBS op zijn website. JBS, de op een na grootste voedselproducent ter wereld, zal ook de drie fabrieken en het R&D-centrum van Vivera overnemen.

In februari werd al bekend dat Vivera te koop stond voor "enkele honderden miljoenen euro's" en dat een aantal voedselproducenten geïnteresseerd waren. 

Vivera-topman Willem van Weede laat weten dat de overname goed zal zijn voor de producent van vleesvervangers. "Door onze krachten te bundelen met JBS hebben we toegang tot aanzienlijk meer middelen en mogelijkheden om ons huidige sterke groeitraject en de uitbreiding van het merk Vivera verder te versnellen", aldus Van Weede.

Vivera maakt al vleesvervangers sinds 1990. Inmiddels verkoopt Vivera ruim 50 producten in bijna 30.000 supermarkten door heel Europa. In 2020 noteerde Vivera een omzet van 85 miljoen euro. In 2025 wil het bedrijf die omzet verdriedubbelen. De producten van Vivera zijn inmiddels verkrijgbaar in 25 landen.

De deal is inmiddels al goedgekeurd door de raad van bestuur van JBS. De twee partijen wachten nog op groen licht van de mededingingsautoriteiten en de ondernemingsraad.





Laatste nieuws