Amazon Fresh opent tweede kassaloze winkel in Londen

LONDEN - Amazon heeft nu ook zijn tweede kassaloze 'Fresh'-winkel geopend buiten de VS. De opening van de tweede winkel volgt enkele dagen na de eerste. Hiermee zet Amazon zijn ambities kracht bij om zijn stempel te drukken op de Britse foodmarkt.

Amazon heeft zijn tweede Amazon Fresh geopend in Wembley Park. Net als de eerste winkel heeft de nieuwe supermarkt een oppervlakte van ongeveer 230 m² en is die uitgerust met Just Walk Out technologie.

Amazon lanceerde het Fresh-concept vorig jaar in het Californische Woodland Hills. De nieuwe winkels in Londen sluiten daar volledig bij aan en zijn dus eerder een supermarkt dan een gemakswinkel. Qua technologie zijn de winkels wel gelijk aan een Amazon Go. Klanten hoeven bij het binnenkomen enkel een streepjescode te scannen die wordt weergegeven in de app van Amazon. Het afrekenen gebeurt volledig automatisch op het moment dat de klanten de winkel verlaten.

Sinds de opening van de eerste Amazon Go, heeft de Amerikaanse retailer de technologie, die bestaat uit honderden camera’s en sensoren en gebruikt maakt van kunstmatige intelligentie, nog sterk verbeterd. Hierdoor kan het systeem nu ook overweg met klanten die kiezen uit bijvoorbeeld verschillende boeketten bloemen, tijdschriften of wenskaarten, aldus de BBC.

 

Foto: Amazon Fresh





Laatste nieuws