CE Delft: 'Kostprijs van kweekvlees kan nog aanzienlijk omlaag'

DELFT - CE Delft heeft in opdracht van The Good Food Institute een technisch-economische analyse van de productie van kweekvlees op industriële schaal gemaakt, op basis van een prognose voor 2030. De onderzoekers concluderen dat in de toekomst tot 75% aan kostenbesparingen mogelijk zijn. Hierdoor kunnen de productiekosten dichtbij de kosten van gangbare vleesproductie komen.

Voor het onderzoek heeft CE Delft gebruik gemaakt van primaire data van bedrijven. De onderzoekers hebben een model ontwikkeld voor berekening van de kostprijs op basis van de huidige productietechnologie en grondstoffenkosten. Vervolgens zijn een reeks kostenbesparingsopties verkend die in beeld komen wanneer in 2030 de productie van kweekvlees op industriële schaal werkelijkheid wordt.

De onderzoekers stellen vast dat er in de toekomst nog aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk zijn. CE Delft heeft ook een levenscyclusanalyse gemaakt voor de productie van kweekvlees. 

Meer informatie is te vinden in het rapport 'TEA of cultivated meat' van CE Delft.

 

Foto: Mosa Meat, producent van kweekvlees





Laatste nieuws