Bakkerij gebruikt kunstmatige intelligentie bij kwaliteitscontrole
bron: FoodPro Network Belgium
AMSTERDAM - Bakkerij Amstelveld in Amsterdam gebruikt een systeem met een camera en kunstmatige intelligentie om brood te controleren op kwaliteit. Het bedrijf Pegamento uit Zeist bouwde het innovatieve systeem dat leert om de kwaliteit van klein brood te herkennen door middel van vorm, kleur en grootte.
Pegamento bouwde een systeem om de broodjes volautomatisch te herkennen en de niet passende broodjes van de band af te halen. Een camera scant elke dag 200.000 broodjes. Door middel van kunstmatige intelligentie leerde de computer om de goede broodjes te herkennen door middel van grootte, vorm en kleur. Na het scannen van 5.000 stuks per type broodje is het systeem volledig in gebruik genomen.
Het systeem wijst het niet gewenste brood af en stuurt dit geautomatiseerd door naar één van de daarvoor bestemde afvoerbanden.
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan