Colruyt lanceert Eco-score

HALLE - Colruyt Group lanceert de Eco-Score keuzewijzer. Eco-score, een variant op Nutri-score, is een keuzewijzer die consumenten helpt om bewuste, duurzame beslissingen te nemen. Eco-score is al te gebruiken voor 2.500 Boni Selection en andere huismerkproducten in de SmartWithFood-app.

“Mensen willen eenvoudige, relevante informatie. Ze willen verder gaan dan hoe gezond een product is en welke voedingswaarde het heeft. Marktonderzoek wees uit dat klanten zich ook vragen stellen over welke impact hun producten hebben op het milieu. Het is aan ons als retailer om hen daarbij te helpen, startende bij onze eigenmerkproducten,” aldus Stefan Goethaert, verantwoordelijk voor het Eco-Score-project bij Colruyt Group

Niet geheel toevallig lijkt Eco-Score sterk op de bekende Nutri-Score die aangeeft hoe gezond een product is. De Eco-Score wordt berekend met een methode uit Frankrijk. Eco-Score baseert zich op factoren die in de hele levenscyclus van een product invloed hebben op het milieu. Van grondstoffen en landbouw tot transport en uiteindelijk afval. Daarnaast houdt de Eco-Score rekening met extra plus- en minpunten zoals duurzaamheidslabels, verpakking en de impact op de biodiversiteit. 

 

Foto: Colruyt





Laatste nieuws