Eén leidinggevende op drie in de voedingsindustrie is een vrouw
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - In de nieuwe reeks "Food & Figures" belicht onze economiste Carole Dembour één cijfer uit de voedingssector. In deze editie vertelt Carole meer over het aandeel vrouwen in leidinggevende functies.
De voedingsindustrie is, na de farma-industrie, de industriële sector met het hoogste percentage vrouwen in managementfuncties. Een getal dat alvast de goede richting uitgaat, maar er is nog werk aan de winkel.
Het aandeel vrouwen in leidinggevende functies (33%) ligt net onder het aandeel van de totale aanwezigheid vrouwen in de voedingsindustrie (34%). Zo zakt de voedingsindustrie namelijk in de ranking (naar de 8e plaats) en haalt ze een score net onder 1 (0,97). Dit betekent dat vrouwen in zekere zin zijn ondervertegenwoordigd aan de top van de hiërarchie.
Bron: Fevia
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan