Unox wil aantal vleesvervangers in de schappen verdubbelen

ROTTERDAM - Unox gaat meer inzetten op plantaardig eten. De rookworst- en soepfabrikant streeft ernaar dat zijn aanbod van vleesvervangers in 2025 is verdubbeld en werkt aan de ontwikkeling van producten die deels uit vlees en deels uit groente en peulvruchten bestaan. Bovendien komen er meer vegetarische soepen in het assortiment. Dit heeft Unox aangekondigd aan de vooravond van de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees die vandaag begint. 

Vorig jaar stegen de verkopen van vleesvervangers met ongeveer 20%, aldus recent onderzoek van ABN AMRO. Het marktaandeel van vleesvervangers is nu nog vrij beperkt, maar daar zou snel verandering in kunnen komen, aldus topman Willem van Weede van Vivera tegen Nu.nl. "Met deze groeicijfers verwacht ik dat vleesvervangers over tien jaar zo'n 20 tot 30% van het marktaandeel bezitten".

Unilever kondigde in november al aan de verkoop van plantaardige vleesvervangers en zuivelvarianten te willen verhogen. Ook wil Unilever zijn dochtermerk De Vegetarische Slager nog meer aan de man brengen.

 

Foto: vegetarische rookworst (Unox)





Laatste nieuws