Oprichters Thuisbezorgd en Adyen investeren in online supermarkt Crisp

AMSTERDAM - De Nederlandse online supermarkt Crisp heeft met een investeringsronde 30 miljoen euro opgehaald bij een groep internationale investeerders. Ook Jitse Groen, de oprichter van Thuisbezorgd, en de oprichters van betaaldienst Adyen behoren tot de investeerders.

Crisp werd in 2018 opgericht door Tom Peeters, Michiel Roodenburg en Eric Klaassen. De supermarktapp levert dagelijks producten van meer dan 650 boeren, kwekers en makers.

In eerdere kapitaalrondes haalde Crisp al 8 miljoen euro op en daar komt nu dus nog eens 30 miljoen bij. De ronde werd geleid door het Europese investeringsfonds Target Global en ook de Londense durfkapitalist Keen Ventures investeert in Crisp, zo kondigt het bedrijf vandaag aan.

CEO Tom Peeters wil met het opgehaalde geld het elektrische wagenpark uitbreiden, het assortiment herbekijken en de hele toeleveringsketen digitaliseren. Maar ook naar het buitenland trekken is een optie. Peeters: "De wens om lekker eten thuisbezorgd te krijgen stopt niet bij de landsgrenzen."

 

Foto: oprichters van Crisp (voor de coronacrisis, red)





Laatste nieuws