Nieuwe topmanagement-structuur FrieslandCampina
bron: FoodPro Network Belgium
AMERSFOORT - Om de transformatie te versnellen en de wendbaarheid van het bedrijf verder te vergroten, voert FrieslandCampina wijzigingen in de topmanagement-structuur door. De Executive Board, momenteel bestaande uit de CEO en CFO, wordt versterkt met de President Food & Beverage en de Chief People Officer. In het vernieuwde Executive Leadership Team komen alle bedrijfsonderdelen en strategische functies samen wat zorgt voor minder managementlagen, betere besluitvorming en versnelde uitvoering van de strategie. Hierover bericht FrieslandCampina in een persbericht.
Hein Schumacher, CEO FrieslandCampina: “Door de leiders van alle bedrijfsonderdelen en strategische functies in het Executive Leadership Team aan tafel te hebben, kunnen beslissingen snel en in onderlinge samenhang worden genomen. Meer verantwoordelijkheden bij onze leiders neerleggen leidt tot een platte, wendbare organisatie waardoor er echt snelheid kan worden gemaakt met de transformatie van FrieslandCampina. We leven in een dynamische wereld waarin we continu op veranderende omstandigheden moeten inspelen en kansen in de markt moeten pakken om succesvol te zijn. Ik kijk er naar uit om dat samen met het vernieuwde Executive Leadership Team te doen.”
Voorgenomen Executive Leadership Team
Executive Board
- Hein Schumacher, Chief Executive Officer
- Hans Janssen, Chief Financial Officer (per 1 mei 2021)
- Geraldine Fraser, Chief People Officer
- Roel van Neerbos, President FrieslandCampina Food & Beverage
Andere leden Executive Leadership Team
- Herman Ermens, President FrieslandCampina Ingredients
- Berndt Kodden, President FrieslandCampina Specialised Nutrition
- Arnoud van den Berg, President FrieslandCampina Trading
- Roger Loo, Vice-President FrieslandCampina Professional
- Roman Scieszka, Global Director Supply Chain
- Margrethe Jonkman, Global Director Research & Development
- Simone Boitelle, Global Director Corporate Affairs
- Kemal Cetin, Chief Information Officer
- Hein Brenninkmeijer, Global Director Corporate Development
De Raad van Commissarissen heeft de voorgenomen aanpassingen in de topmanagement-structuur goedgekeurd en de betrokken ondernemingsraad is om advies gevraagd. Naar verwachting zal de nieuwe topmanagement-structuur per 1 maart 2021 worden ingevoerd.
Per 1 maart 2021 zal Jaska de Bakker terugtreden als lid van de Executive Board. De Bakker zal tot 1 mei 2021 de functie van CFO blijven vervullen zoals op 11 januari 2021 is aangekondigd.
Bron: FrieslandCampina
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan