7 Europese landen vastbesloten de inzet van Nutri-Score te vergemakkelijken
bron: FoodPro Network Belgium
DEN HAAG - De bevoegde autoriteiten van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje en Zwitserland kondigen een internationaal gecoördineerde samenwerking aan, waarmee het gebruik van het voedingslabel Nutri-Score op de voorzijde van verpakkingen gefaciliteerd wordt. Deze samenwerking vindt plaats binnen een Stuurgroep en een Wetenschappelijk comité. Hierover bericht het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Stuurgroep hield haar eerste vergadering op 25 januari 2021. Het brengt vertegenwoordigers van nationale instanties samen, die verantwoordelijk zijn voor de toepassing en uitrol van Nutri-Score in elk land. Het doel ervan is om het gebruik van Nutri-Score door levensmiddelenbedrijven te vergemakkelijken, kleine bedrijven tegemoet te komen en een link met consumenten te creëren door de implementatie van efficiënte en gemeenschappelijke procedures.
Het Wetenschappelijke comité had haar eerste vergadering op 12 februari 2021. Zij heeft tot taak de mogelijke ontwikkelingen van het Nutri-Scoresysteem ten behoeve van een betere gezondheid van consumenten, inclusief de synergie met voedingsrichtlijnen, te beoordelen.
Op basis van gedegen wetenschappelijk bewijs waaruit de grotere effectiviteit van het Nutri-Scoresysteem onder consumenten blijkt in vergelijking met andere systemen, heeft Frankrijk Nutri-Score in oktober 2017 ontwikkeld en aangenomen.
België
In april 2018 heeft België voor Nutri-Score gekozen. Daarna heeft Spanje in november 2018 aangekondigd met dit systeem te willen gaan werken, waarna Duitsland en Zwitserland in september 2019, Nederland in november 2019 en Luxemburg in 2020 zijn gevolgd. De uitvoering van deze overeenkomst tussen de Europese landen zal zorgen voor een gecoördineerd, efficiënt en werkbaar beheer van Nutri-Score.
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan