Europese consument kritisch over voedselaanbod
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - Voor The EIT Food Trust Report hebben 19.800 consumenten uit 18 Europese landen zich uitgesproken over de mate van vertrouwen dat zij hebben in het voedingssysteem en in voedingsproducten.
Van de ondervraagde consumenten denkt 55% dat het voedselaanbod veilig is. Van de deelnemers is 22% van mening dat voedsel in het algemeen niet veilig is.
Van de ondervraagde consumenten beoordeelt 43% het beschikbare voedsel als gezond en 30% beoordeelt het voedselaanbod als duurzaam geproduceerd. Van de deelnemers vindt 42% het aanbod echter niet duurzaam.
Circa 67% van hen heeft vertrouwen in boeren en tuinders en 53% heeft vertrouwen in retailers. Het aantal ondervraagde consumenten dat vertrouwen heeft in overheden en voedselfabrikanten bedraagt respectievelijk 47% en 46%.
EIT Food is een Europees initiatief voor voedselinnovatie. Het betreft een samenwerking van de voedingsindustrie, start-ups, onderzoekscentra en universiteiten uit heel Europa.
Het volledige rapport The EIT Food Trust Report is hier te vinden.
Bron: EIT Food
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan