Flandrien Kaas verdubbelt productiecapaciteit
bron: FoodPro Network Belgium
WERVIK - Kaasmakerij Flandrien Kaas uit het Belgische Wervik heeft 3,5 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe rijpingszaal en een extra productielijn. Dankzij de investering wordt de productiecapaciteit opgevoerd tot 500 bollen kaas per dag en kan er 1 miljoen kilo kaas gerijpt worden.
Flandrien Kaas is in 2013 gestart met de productie van harde Goudse kazen. De kazen dragen het Handmade in Belgium-label, een onderscheiding voor het ambachtelijke karakter en wordt volledig geproduceerd met melk afkomstig van lokale boeren. Bij het bedrijf zijn 25 mensen werkzaam.
De jaarlijkse productie bedraagt 1,4 miljoen kilo kaas per jaar waarbij 14 miljoen liter melk verwerkt wordt. De omzet in 2020 lag op 11,5 miljoen euro, 15% meer dan het jaar ervoor. Flandrien Kaas zet zijn producten voornamelijk af in Vlaanderen. Circa 5% van de productie gaat naar Noord-Frankrijk. Dit aandeel wil de kaasmaker de komende jaren vergroten.
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan