Sainsbury’s vreest out-of-stock door coronavariant

LONDEN - De in het Verenigd Koninkrijk rondgaande mutatie van het coronavirus kan de komende dagen mogelijk voor lege schappen in Britse supermarkten zorgen, zo waarschuwt Sainsbury's.

Vanwege het gemuteerde virus, dat 70% besmettelijker zou zijn, is vrachtverkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk stil komen te liggen. De Britse supermarktketen Sainsbury’s verwacht dat zijn supermarkten daardoor al binnen enkele dagen in diverse schappen zonder voorraad komen te zitten, tenzij de reisbeperkingen met het vasteland van Europa snel worden opgeheven. Hierover bericht Reuters. Frankrijk heeft zijn grenzen voor 48 uur op slot gedaan. 

"Als er niets verandert, zullen we de komende dagen een tekort krijgen aan sla, sommige slablaadjes, bloemkool, broccoli en citrusvruchten, die allemaal in deze tijd van het jaar uit het Europese vasteland worden geïmporteerd", aldus Sainsbury's.

Sainsbury's dringt er bij de Britse en Franse overheid op aan om tot een wederzijds aanvaardbare oplossing te komen die prioriteit geeft aan de onmiddellijke doorgang van producten en ander voedsel in de havens. 

 

Bron: Reuters





Laatste nieuws