Werking van antimicrobiële verpakkingen specifieker in kaart gebracht

WAGENINGEN - Via het gebruik van antimicrobiële verpakkingen kan de voedselkwaliteit en voedselveiligheid van producten in de voedselketen worden verbeterd. Li Wang deed onderzoek naar de opname en diffusie van antimicrobiële verbindingen uit deze verpakkingen in voedingsmiddelen. Op dinsdag 15 december promoveerde zij aan de Wageningen Universiteit.

De werking van antimicrobiële verpakkingen berust meestal op het vrijgeven van vluchtige antimicrobiële stoffen die de groei van micro-organismen vertragen. Voor het ontwerpen van antimicrobiële verpakkingen is het van belang te weten hoe de voedselmatrix van invloed is op de werkzaamheid van een vluchtige antimicrobiële verbinding.

Wang deed onderzoek naar de fysisch-chemische eigenschappen van voedingsmiddelen in relatie tot de verdeling van vluchtige antimicrobiële stoffen in een voedselpakket. Ze werkte met modellen, maar ook met echte voedingsmiddelen. Haar inzichten kunnen bijdragen aan een efficiënt ontwerp van antimicrobiële verpakkingen voor specifieke voedingsmiddelen.

Lees meer op de website van Wageningen Universiteit.





Laatste nieuws