HelloFresh ziet aantal bestellingen ruim verdubbelen

BRUSSEL - HelloFresh heeft in het derde kwartaal wederom sterk geprofiteerd van de coronacrisis. Het aantal bestelde maaltijdboxen is ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar met 114% gegroeid. Het aantal bestellingen steeg van ruim 9 miljoen naar 19,5 miljoen. Hierover bericht het Duitse bedrijf bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

Met een groei van 120% is ook de omzet ruim verdubbeld. HelloFresh heeft de sterke groei naar eigen zeggen aan de coronacrisis te danken. "De trend om meer thuis te koken is tijdens de pandemie versneld en wij verwachten dat die trend zal doorzetten", aldus medeoprichter en CEO van HelloFresh, Dominik Richter.

"Consumenten zullen blijven vertrouwen op online mogelijkheden om maaltijden en ingrediënten thuis te laten bezorgen. Ook blijven velen thuiswerken en zo ook meer maaltijden thuis eten", aldus Richter.

HelloFresh verwacht de rest van dit jaar hard te blijven groeien door de coronacrisis. Vorige maand stelde HelloFresh de omzetverwachtingen voor de vierde keer dit jaar naar boven bij. HelloFresh verwacht over heel 2020 uit te komen op een omzetgroei van tussen de 95 en 105%.





Laatste nieuws