Abbot Kinney's noemt plantaardig alternatief voor yoghurt voortaan 'yog'
bron: FoodPro Network Belgium
AMSTERDAM - Abbot Kinney's, onderdeel van natuurvoedingsbedrijf Wessanen, produceert plantaardige alternatieven voor zuivel op basis van biologische kokosmelk, haver en amandelen. De producent gaat plantaardige alternatieven voor yoghurt voortaan 'yog' noemen. "Hurt kunnen we weglaten", aldus het bedrijf, want onze producten brengen geen problemen met dierenwelzijn met zich mee. Bovendien is er minder schade voor het milieu en de gezondheid."
Abbot Kinney's voert de verandering in de naam door nadat het bedrijf eind augustus een brief ontving van de Nederlandse Zuivelorganisatie en de Belgische confederatie van de Zuivelindustrie. Beide organisaties stelden dat Abbot Kinney's onrechtmatig gebruik maakte van het woord yoghurt op de website en zijn sociale media accounts.
Een product mag wettelijk alleen 'yoghurt' heten als het is gemaakt op basis van melk uit de melkklieren van een dier.
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan