Europese onenigheid over Nutri-Score
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - Een aantal Europese landen verzetten zich tegen het invoeren van Nutri-Score als algemeen voedingslabel binnen de EU.
Afgelopen maandag zaten de Europese ministers van landbouw bij elkaar om een plan te bespreken om de invoer van Nutri-Score in heel Europa door te voeren. Er zou een uniform voedingslabel moeten komen eind 2022 in het kader van de Europese From Farm To Fork-strategie, die in het teken staat van gezonde en duurzame voeding.
Het voorstel is om Nutri-Score, dat momenteel al in verschillende Europese landen gebruikt wordt, naar de hele EU uit te breiden.
Italië, Griekenland, Tsjechië, Cyprus, Hongarije en Litouwen verzetten zich daartegen. Zij vinden dat er momenteel al voldoende informatie terug te vinden is op producten om consumenten een bewuste keuze te laten maken, zo geven de landen aan in een open brief. De landen benadrukken ook dat consumenten door logo’s niet naar misleidende gezondheidskeuzes geleid moeten worden.
Niet toevallig scoort olijfolie, geproduceerd in onder andere Italië, Griekenland en Cyprus, slechter dan veel andere producten bij de Nutri-Score.
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan