Corbion krijgt patent op fermentatieproces van fruitmengsels
23 jul 2020 09:39
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - Corbion heeft een nieuw Europees octrooi verkregen voor het specifieke productieproces dat Corbion toepast bij het fermenteren van fruit voor het produceren van grondstoffen die worden geleverd aan producenten van gebaksproducten. Het bedrijf heeft nu patenten voor het fermentatieproces in Europa, de VS en Japan.
Met de ingrediënten die uit het fermenteren van fruit worden verkregen kunnen gebaksfabrikanten de smaak en en textuur van producten op een natuurlijke manier aanpassen.
De ingrediënten helpen daarnaast om de houdbaarheid van producten te verlengen. Het proces van Corbion omvat de fermentatie van vloeibare fruitbereidingen uit appels, meloenen, pompoenen en paprika's.
Bron: Corbion
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan