FrieslandCampina sluit eerste helft van 2020 af met omzet van 5,6 miljard euro

AMERSFOORT - FrieslandCampina heeft de eerste helft van 2020 afgesloten met een omzet van 5,6 miljard euro. Dat is 0,3% meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Op vergelijkbare basis was het bedrijfsresultaat 17,2% lager dan in de eerste helft van 2019. De winst van het zuivelconcern ging met 37,2% omlaag en lag op 108 miljoen euro.

Het resultaat van FrieslandCampina stond onder druk door coronapandemie, met name door sterke daling van de out-of-home-omzet, lagere basiszuivelprijzen en een daling van de verkoop van kindervoeding in Hongkong door dichte grenzen met China. Dit werd deels gecompenseerd door een hogere winst in consumentenzuivelproducten en zuivelingrediënten.

De wereldeconomie zal in 2020 naar verwachting grote, negatieve invloed van de coronapandemie ondervinden en daarna slechts langzaam herstellen. Met het oog hierop zal FrieslandCampina verder ingrijpen in de kostenstructuur van de onderneming en maatregelen nemen om de productiviteit structureel te verhogen. Hieraan gekoppelde herstructureringskosten zullen de winstgevendheid van FrieslandCampina in 2020 negatief beïnvloeden, aldus het zuivelconcern.

 

Bron: FrieslandCampina





Laatste nieuws