Omzet Jumbo passeert de kaap van 5 miljard

VEGHEL - Jumbo heeft de consumentenomzet over de eerste 6 maanden van dit jaar met €634 miljoen zien stijgen tot €5,1 miljard. Met een autonome omzetgroei van 9,5% presteert Jumbo wederom boven de algehele marktgroei van 8,5% (cijfers Nielsen). 

De omzetstijging van Jumbo is deels terug te voeren op het winkelgedrag van consumenten tijdens de coronacrisis. Klanten van Jumbo gaven meer uit aan hun dagelijkse boodschappen. Online boodschappen doen nam hierdoor een grote vlucht met een gerealiseerde omzetstijging van nagenoeg 50%, aldus Jumbo in een persbericht

“Tijdens de coronacrisis hebben we met alle collega’s heel duidelijk onze meerwaarde kunnen laten zien,” aldus Jumbo CEO Frits van Eerd. “Ondanks alle noodzakelijke maatregelen hebben we kosten noch moeite gespaard om boodschappen doen leuk, prettig én veilig te laten zijn. Medewerkers van La Place zijn bijgesprongen om de voedselvoorziening op peil te houden en te zorgen voor een veilige winkel- en werkomgeving. Ik ben er erg trots op hoe we met z’n allen onze business in no-time hebben weten aan te passen, vooral ook online. Onze klanten waarderen de extra inspanningen enorm en zijn daardoor nog trouwer aan Jumbo. De fikse omzetstijging van dit halfjaar is daar voor een groot deel aan te danken. Ook tijdens de coronacrisis zijn we harder gegroeid dan de markt. We zijn goed op weg om € 10 miljard omzet te behalen in 2021, het jaar waarin ons familiebedrijf 100 jaar bestaat.”

Nieuwe vestigingen in binnensteden
 
Om tegemoet te komen aan de veranderende wensen en behoeften van klanten, en om plaats te maken voor verdere uitbreiding van het Jumbo aanbod, zijn afgelopen halfjaar wederom circa 30 Jumbo winkels geheel vernieuwd. In heel 2020 opent Jumbo naar verwachting 25 nieuwe vestigingen in België en Nederland. Op de Nederlandse thuismarkt zijn dat met name binnenstedelijke locaties die van HEMA en Marqt zijn overgenomen. Huishoudelijke artikelen uit het HEMA assortiment hebben afgelopen maanden hun intrede gedaan in tientallen Jumbo winkels. Volgens plan beschikken begin volgend jaar álle Jumbo vestigingen over ‘eigen HEMA schappen’.

 

Bron: Jumbo





Laatste nieuws