Europees project FoodSHIFT gericht op duurzaam lokaal voedselsysteem in 9 steden
bron: FoodPro Network Belgium
OOSTENDE - Binnen het Europese project FoodSHIFT 2030 werken 31 onderzoeksinstellingen, steden en bedrijven samen om lokale voedselsystemen te verduurzamen. De transitie moet leiden tot circulaire systemen met een lage koolstofvoetafdruk, onder andere door een verschuiving naar een duurzamer dieet en een betere afstemming tussen de stad en het platteland.
In 9 Europese steden worden lokale accelerator-labs opgericht waar gewerkt wordt met lokale boeren en tuinders, koks, scholen en burgergroepen. De betrokken partijen zijn met elkaar verbonden via een open-source technologie.
Elk lokaal lab richt zich op specifieke innovaties in het voedselsysteem en zal acties ondernemen om bestaande innovaties met betrekking tot voedselsystemen te laten groeien, ze te combineren en ze verder op te schalen.
Bekijk meer informatie op de website van het project FoodSHIFT 2030.
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan