Meer consumenten willen gezond én duurzaam, welke kansen biedt dit voor food ondernemers?
bron: FoodPro Network Belgium
WAGENINGEN - De laatste decennia heeft Nederland een belangrijke bijdrage geleverd aan een wereldwijde voedselvoorziening met een grote variëteit aan betaalbare voedingsmiddelen. Echter, diverse onderzoeken laten zien dat ons complexe, mondiale voedingssysteem qua gezondheid en duurzaamheid niet in balans is.
Balans tussen gezondheid en duurzaamheid
Vanuit bedrijfseconomisch perspectief is het interessant om te weten welke acties vereist zijn om productcategorieën, ingrediënten en hun waardeketen goed aan te passen om een betere balans tussen gezondheid én duurzaamheid te creëren.
Dit zal aanpassingen vragen in je productaanbod, maar biedt ook zeker kansen.
Seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding
In het seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding wordt ingegaan op diverse modellen en samenwerkingsvormen die ook in de publiek-private samenwerking BALANCE van Wageningen Economic Research, Food & Biobased Research en de foodsector toegepast gaan worden.
Met diverse reken- en vergelijkingsmodellen, waaronder het door Wageningen Economic Research ontwikkelde SUSFANS, wordt in het seminar uitgelegd:
- hoe u kan bepalen hoe gezond en duurzaam ons voedselsysteem is (nu en 2030), en wat de belangrijkste pijnpunten (hotspots) zijn in ons voedselsysteem;
- hoe u dit terugvertaalt naar uw eigen productportfolio, ketens en groeistrategie
- welke sociale en technische innovaties mogelijk zijn en logische samenwerkingspartners om tot resultaat te komen in uw productcategorie?
Vier praktijksprekers, waaronder Jack Stroeken van Ekomenu, laten bovendien zien dat er geld te verdienen is met het inzetten op zowel duurzaamheid én gezondheid als first mover.
Meer informatie en inschrijven voor het seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding.
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan