Colruyt wil eigen 'zeeboerderij'
bron: FoodPro Network Belgium
NIEUWPOORT - Colruyt hoopt, indien alles volgens plan verloopt, over 2 jaar Belgische mosselen te oogsten in een eigen ‘zeeboerderij’. Colruyt heeft hiervoor een vergunning aangevraagd voor het project dat 5 kilometer voor de kust van Nieuwpoort moet komen, maar zowel de stad als de vissers zijn fel tegen het project, aldus Het Laatste Nieuws.
Colruyt experimenteert al een aantal jaar met het kweken van mosselen. Vorige zomer bracht het de eerste lading aan wal. Voor de kust van Nieuwpoort wil Colruyt nu een zeeboerderij van 4,5 vierkante kilometer starten.
“Voor de mosselen mikken we in het meest gunstige scenario op de zomer van 2022”, aldus de woordvoerder van Colruyt in de krant. “Op termijn willen we er ook oesters en zeewier kweken. Maar eerst de vergunning binnenhalen, uiteraard.” Ook baggerbedrijf DEME investeert in het project.
Wanneer voltooid, zou de zeeboerderij 2.000 ton mosselen per jaar kunnen opleveren, net als 100 ton oesters en 100 ton zeewier.
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan