Starbucks ziet Chinezen weer terugkeren

BEIJING - Koffieketen Starbucks ziet klanten in China weer terugkeren naar zijn koffiebars nadat 80% van de 4.300 vestigingen in China dicht gingen vanwege de verspreiding van het coronavirus. Hierover bericht persbureau Bloomberg vrijdag.

Inmiddels gaan de vestigingen weer open met veiligheidsprotocollen. Tegen het einde van het kwartaal zal 95% van de vestigingen weer open zijn, aldus Starbucks. De wekelijkse verkopen nemen ook weer voorzichtig toe.

De Amerikaanse koffieketen verwacht voor dit kwartaal dat de omzet in China circa 382 miljoen euro lager uitvalt door de sluiting van de winkels.

Wat het effect zal zijn van het coronavirus op het resultaat voor het hele jaar kan Starbucks nog niet zeggen. Het bestuur van de koffieketen blijft optimistisch over de langetermijn verwachtingen.

Door het coronavirus daalt de vraag naar koffie vanuit China dus, waardoor de prijs zakt. China is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke speler op de koffiemarkt. De koffie-importen door China zijn in het afgelopen decennium zelfs verdrievoudigd.

 

Zie ook: Koffie flink goedkoper na Starbucks-sluitingen in China door coronavirus

Zie ook: Elke 15 uur een nieuwe vestiging van Starbucks in China





Laatste nieuws