Naast vlees kan er ook vis gekweekt worden uit spiercellen
bron: FoodPro Network Belgium
SAN FRANCISCO - Net zoals vlees dat wordt gekweekt in een laboratorium, is het ook mogelijk om uit spiercellen van vis een product te kweken als alternatief voor in het wild gevangen vis of aquacultuur. De interesse in deze techniek neemt steeds verder toe. De techniek is momenteel nog te duur om op grote schaal te produceren, maar het punt waarop het economisch haalbaar wordt, komt steeds dichterbij.
The Wild Type, een start-up uit San Francisco, heeft al stukjes zalmvlees ontwikkeld in een lab. Het eindproduct kan op termijn verwerkt worden in producten zoals sushi. Een probleem dat zich nog wel voordoet is dat het gekweekte product uit elkaar valt als het wordt opgewarmd. De start-up werkt hiervoor aan een oplossing.
In San Diego loopt het project BlueNalu, dat er toe moet leiden dat over circa 2 jaar een visproduct uit het laboratorium beschikbaar is. Het bedrijf focust zich op het kweken van spiercellen van vissen.
Een bedrijf als Nestlé richt zich momenteel op plantaardige vervangers voor vis. Het bedrijf wil nog dit jaar een plantaardig alternatief voor tonijn op de markt brengen om te verwerken in diepvriespizza, sushi of vegetarische tonijnsla.
Foto: The Wild Type
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan