Suikergehalte in Britse frisdranken nam in 4 jaar tijd met 29% af
bron: FoodPro Network Belgium
OXFORD - In het Verenigd Koninkrijk is de hoeveelheid suiker in frisdrank tussen 2015 en 2018 met 29% gedaald. De verkoop van frisdranken met meer dan 5% suiker nam met 50% af, aldus onderzoek van de Oxford University.
Accijnswetgeving op suiker in frisdranken
De aanzienlijke daling is volgens de onderzoekers van Oxford deels te wijten aan de Britse accijnswetgeving op suiker in frisdranken. Vanaf 2018 betalen Britten 0,21 euro per liter extra voor frisdrank met meer dan 5 gram suiker per 100 milliliter en ruim 0,28 euro voor dranken met meer dan 8 gram per 100 milliliter.
Tussen 2015 en 2018 is het gemiddelde suikergehalte in frisdranken in het Verenigd Koninkrijk afgenomen van 4,4 gram per 100 milliliterl tot 2,9 gram per 100 milliliter.
Bron: Oxford University
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan