Universiteit Antwerpen onderzoekt waarde van microalgen in voeding
bron: FoodPro Network Belgium
ANTWERPEN - Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen onderzoeken onder leiding van professor Siegfried Vlaeminck of microalgen ingezet kunnen worden als een duurzaam alternatief voor conventionele eiwitten. Algen hebben een hoge productiviteit en een hoogwaardige nutritionele samenstelling. Daarnaast kunnen ze gekweekt worden op onvruchtbare grond of in zout water en dat biedt veel perspectief.
Er worden al meer dan 145 soorten macroalgen in voeding verwerkt, maar het aandeel microalgen is veel kleiner, aldus Vlaeminck. De strenge Europese wetgeving rond zogenaamde ‘novel foods’ is hiervan de belangrijkste reden.
Momenteel zijn Chlorella en Spirulina de meest verwerkte soorten. Maar deze zijn duur en worden eerder gezien als voedingssupplement en niet als volwaardige bron van eiwit.
Dat is niet terecht, aldus de onderzoekers. Microalgen zijn heel eiwitrijk en hebben een hoge aminozuursamenstelling.
Bron: VILT
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan