'Populariteit van vleesvervangers leidt tot tekort aan grondstoffen'
bron: FoodPro Network Belgium
AMSTERDAM - De populariteit van vleesvervangers zorgt ervoor dat er een tekort is ontstaan op plantaardige grondstoffen die voor de productie worden gebruikt. Door de grote vraag naar vleesvervangers verwachten de producenten dat de prijzen van de gebruikte plantaardige grondstoffen zullen stijgen, aldus diverse experts tegen het Nederlandse FD.
De Britse bank Barclays voorspelde vorig jaar dat de wereldwijde omzet in tien jaar tijd zou vertienvoudigen naar circa 125 miljard euro in 2029.
Door de populariteit van vleesvervangers zijn ook meer plantaardige eiwitten nodig, die voortkomen uit producten als soja, granen of erwten. Maar omdat er slechts een beperkt aantal producenten zijn die deze eiwitten uit de grondstoffen kunnen halen, zit de groei hiervan momenteel aan zijn limiet, aldus hoogleraar Eiwitstructurering en Duurzaamheid Atze Jan van der Goot van Wageningen University tegen het FD.
Bron: FD
Foto: FoodPro Network
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan