VanReusel koopt Nederlands krokettenbedrijf Oma Bobs

AALSMEER - De Nederlandse krokettenproducent Oma Bobs is overgenomen door het Belgische snackbedrijf VanReusel. Oma Bobs levert ambachtelijke snacks aan horecaondernemers en groothandels. De ''krokettendeal'' wordt door de twee bedrijven bevestigd aan NU.nl, na berichtgeving door het FD.

Het bedrijf werd 19 jaar geleden opgericht door Jurgen en Saskia Ottenhoff. Oma Bobs heeft een eigen fabriek in Aalsmeer en 25 werknemers. Per jaar produceert het bedrijf miljoenen snacks. De rundvleesbitterbal wordt volgens directeur Jurgen Ottenhof verreweg het best verkocht. Het bedrijf haalt dit jaar waarschijnlijk een omzet van 7,5 miljoen euro. Het FD heeft het over "een grote uitdager van marktleider Van Geloven".

De inspiratie voor het snackbedrijf kreeg directeur Ottenhoff van zijn eigen oma, die 'oma Bob' werd genoemd "omdat ze zo'n lange, onnavolgbare Franse naam had", aldus Ottenhoff eerder in een aflevering van Nederland Proeft.

Volgens Ottenhoff blijft het bedrijf exact zoals het is. Hoeveel de Belgische vleessnackproducent voor zijn bedrijf heeft betaald wil Ottenhoff niet kwijt.

 

Foto: Oma Bobs





Laatste nieuws