Persoonlijke voeding werkt aantoonbaar voor gezondheid (video)

WAGENINGEN - Het onderwerp personalised nutrition & health (persoonlijke voeding) is momenteel erg hot in de voedingsindustrie. De bewijzen dat mensen daadwerkelijk geholpen worden met persoonlijke voeding, stapelen zich verder op. Uiteenlopende vakbijeenkomsten en online seminars geven aandacht aan het onderwerp.

In Nederland en Israël zijn al baanbrekende resultaten te melden, waarin te zien is dat persoonlijke voeding, specifiek geselecteerd per individu, bijdraagt aan het verbeteren van de gezondheid. Hieruit blijkt dat generieke voedingsadviezen niet voor iedereen goed zijn.

Momenteel blijft deze vitale informatie voorbehouden aan een selecte groep mensen, die zich wat intensiever met het onderwerp bezig houden.

800 testpersonen

In Israël heeft men met 800 testpersonen, die allen precies hetzelfde aten, vastgesteld dat de uitwerking op de bloedsuikerschommelingen zeer uiteenlopend was. Een sterk fluctuerende bloedsuikerspiegel wordt in verband gebracht met overgewicht en diabetes. Er bleken bijvoorbeeld grote verschillen in de bloedsuikerreacties op sushi en roomijs te zitten tussen de verschillende testpersonen.

TNO en WUR

In Nederland doen ook TNO en WUR onderzoek naar het onderwerp. Tijdens het seminar Personalised Nutrition & Health op 24 januari 2017 van de Wageningen Academy wordt aandacht gegeven aan het onderwerp.

Video

De Israëlische wetenschappers leggen in een video van 5 minuten uit hoe de resultaten van hun onderzoek bezien moeten worden.

Of bekijk de video What is the best diet for humans? van Eran Segal tijdens een TEDx event.

Bron: FoodMarketing4u





Laatste nieuws