Tony's Chocolonely ziet omzet met 26,6% stijgen

ZAANDAM - De omzet van chocoladefabrikant Tony's Chocolonely is in het gebroken boekjaar 2018/2019, dat loopt van 1 oktober tot 30 september, met 26,6% gestegen naar circa 69,9 miljoen euro. De brutomarge liep terug van 41,6% naar 40,4%.

Tony's Chocolonely Chocolate Circus

Met name door investeringen in de Verenigde Staten, het opzetten van een nieuw team in het Verenigd Koninkrijk en het oprichten van het Tony's Chocolonely Chocolate Circus vielen de resultaten lager uit dan verwacht. De logistieke kosten in de VS en het VK liggen hoog, mede door de kleine volumes. Bij verdere groei op deze markten zullen die cijfers verbeteren.

Mogelijke overnamepartijen / investeerders

Om verder door te kunnen groeien en meer impact te maken spreekt topman Henk Jan Beltman met mogelijke overnamepartijen en investeerders. Een mogelijk scenario zou een overname kunnen zijn door een grote partij als Unilever. Dat eerder ook de Vegetarische Slager overnam. De voorkeur van Beltman zou echter gaan naar een investeerder.

Tony's Chocolonely wil daarnaast een eigen chocoladefabriek in Zaandam openen. De chocolade wordt nu bij Barry Callebaut in België geproduceerd. Beltman hoopt over drie jaar een eigen chocoladefabriek te kunnen openen.





Laatste nieuws