Komst Jumbo naar Rijkevorsel heeft gevolgen voor Albert Heijn, Lidl & Aldi (en in mindere mate voor Delhaize en Colruyt)

RIJKEVORSEL - De opening van de tweede Jumbo vestiging in België heeft met name gevolgen voor Albert Heijn, Lidl en Aldi. Gisteren opende Jumbo zijn tweede filiaal in België in Rijkevorsel.

Net als in Pelt, waar Jumbo circa 17% goedkoper is dan in Nederland, is de lokale concurrentie er bijzonder groot. Jumbo wil het verschil in Rijkevorsel maken met lage prijzen en een mooie versafdeling.

In Rijkevorsel wonen circa 15.000 mensen en de foodomzet bedraagt er ongeveer 48 miljoen euro. Die omzet werd voor de komst van Jumbo verdeeld onder vijf supermarkten: Albert Heijn, Aldi, Carrefour, Delhaize en Lidl.

Volgens retailexpert Dirk Vanderveken van Shopperware zal marktleider Albert Heijn de grootste verliezer worden. Albert Heijn heeft momenteel nog een marktaandeel van circa 27,6%. Deze zal mogelijk zakken naar 21,3%.

"Jumbo zal vooral kannibaliseren op Aldi, Lidl en Albert Heijn, en wel om twee redenen", aldus Vanderveken: "Aldi en Albert Heijn bevinden zich op dezelfde locatie, en de lage prijsperceptie van Jumbo zal shoppers van Aldi en Lidl aantrekken."

Volgens de analyse van Shopperware zal Delhaize de nieuwe marktleider worden in het marktgebied.

 

 

Bron: Shopperware





Laatste nieuws