Nestlé en Corbion gaan samenwerken aan voedingsgrondstoffen uit algen
bron: FoodPro Network Belgium
VEVEY - Voedingsgigant Nestlé gaat samenwerken met Corbion om voedingsingrediënten op basis van algen te ontwikkelen die verwerkt kunnen worden in plantaardige producten.
In de nieuwe samenwerking zorgt Corbion voor de kennis op het gebied van de fermentatietechnieken en de verwerking van algen. Nestlé heeft op zijn beurt expertise in de ontwikkeling van plantaardige producten. Het doel van de samenwerking is om te komen tot nieuwe eiwitrijke grondstoffen op basis van algen die vervolgens in producten verwerkt kunnen worden.
Voedingsingrediënten op basis van algen hebben tal van voordelen. De ingrediënten vormen een zuiver plantaardige eiwitbron, bevatten gezonde vetzuren en een aantal waardevolle microstoffen. De productie van algen gaat daarnaast gepaard met weinig CO2-uitstoot en vraagt weinig water en grond.
Zie ook: Nestlé breidt plantaardig assortiment uit met gehakt
Zie ook: Nestlé introduceert plantaardige burgers in Europa en VS
Bron: Nestlé
Laatste nieuws
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
-
17 sep One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods
-
17 sep Amazon verplicht personeel weer hele week naar kantoor te komen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan