Wijnproductie flink omlaag door koud voorjaarsweer
bron: FoodPro Network Belgium
PARIJS - De wereldwijde wijnproductie is gedaald nadat Frankrijk, Spanje en Italië last hadden van ongunstig voorjaarsweer. In een eerste schatting voorspelt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV) dat er 263 miljoen hectoliter is geproduceerd. Dit is een daling van 10 procent ten opzichte van 2018.
Het jaar 2018 was overigens een topjaar voor de wijnproducenten. Vergeleken met andere jaren is de productie in 2019 eigenlijk teruggekeerd naar het normale niveau.
In Frankrijk en Italië, de grootste wijnproducenten in de EU, daalde de productie met 15 procent. Spanje maakte een daling mee van maar liefst 24 procent. In alle drie de landen lag de productie onder het vijfjarig gemiddelde.
Volgens de OIV komt dit door het koude voorjaar in deze landen, gevolgd door een hete en droge zomer. Ook Argentinië en Chili produceren respectievelijk 10 procent en 7 procent minder.
Laatste nieuws
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
-
17 sep One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods
-
17 sep Amazon verplicht personeel weer hele week naar kantoor te komen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan