Rijker aanbod doet bezoeker van kantine vaker voor vegetarisch kiezen
05 dec 2019 06:05
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
CAMBRIDGE - Alleen door het aanbod in universiteitskantines aan te passen en het vegetarische aanbod te verdubbelen van 25% naar 50% kan het gebruik van vegetarische producten enorm worden bevorderd, aldus onderzoek van de universiteit van Cambridge.
Het aantal bestellingen van vegetarische producten kan daarbij tot 80% toenemen, aldus de onderzoekers. De onderzoekers baseren de uitkomsten op een analyse van 94.000 maaltijdkeuzes in drie verschillende universitaire kantines. "Het aanpassen van het aantal beschikbare opties is een krachtige manier om de keuze voor gezond en duurzaam geproduceerde voeding te beïnvloeden", aldus de onderzoekers.
Bron: University of Cambridge
Laatste nieuws
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
-
17 sep One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods
-
17 sep Amazon verplicht personeel weer hele week naar kantoor te komen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan