FrieslandCampina boekt flink meer winst

AMERSFOORT - Zuivelcoöperatie FrieslandCampina heeft de eerste helft van 2019 afgesloten met een omzet van 5,7 miljard euro. De omzet is daarmee in grote lijnen gelijk aan de omzet in het eerste halfjaar van 2018. Het bedrijfsresultaat van de zuivelgigant is echter met 18,6% gestegen naar 210 miljoen euro. 

FrieslandCampina stelt daarnaast dat de transformatie op schema verloopt. De afzetvolumes van producten met een hoge toegevoegde waarde waaronder kaas zijn gestegen en de marges zijn verbeterd. De winst voor de hele coöperatie steeg naar 121 miljoen euro, een stijging van 11,0%. Vanwege de ontwikkeling van de melkaanvoer is besloten geplande strategische uitbreidingen van de productiecapaciteit opnieuw te beoordelen.
 
Voor de rest van het jaar verwacht FrieslandCampina aanhoudende schommelingen in met name de prijzen van zuivelcomponenten. Daarom is FrieslandCampina voorzichtig met het geven van precieze financiële vooruitzichten voor het hele jaar. De huidige dynamiek stemt de directie voorzichtig optimistisch, maar met duidelijke voorbehouden rond kostprijzen en productiebelemmeringen waardoor niet volledig kan worden voldaan aan de marktvraag in voornamelijk China. Dit zijn de belangrijkste factoren die de resultaten voor 2019 kunnen beïnvloeden, aldus FrieslandCampina.
 
 
Bron: persbericht FrieslandCampina




Laatste nieuws