Metro verwerpt overnamebod Tsjechische miljardair

DUSSELDORF - Het Duitse Metro, moederbedrijf van onder andere Makro, roept zijn aandeelhouders op om niet in te gaan op het overnamebod van EP Global Commerce, omdat het bod te laag zou zijn. Metro presenteerde zojuist uitstekende kwartaalresultaten.

De Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky en zijn Slovaakse zakenpartner Patrik Tkac hadden 16 euro per gewoon aandeel over en 13,80 euro per preferentieel aandeel. Hiermee komt de waardering van Metro uit op circa 5,8 miljard euro. De investeerders hebben momenteel al 32,7% van de aandelen in handen. EP Global wil dat Metro zich terugtrekt uit China, maar belooft dat er geen winkels sluiten of grote ontslagrondes plaatsvinden op de Duitse thuismarkt.

Kwartaalcijfers

De zojuist gepubliceerde cijfers over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2018/2019 lijken Metro gelijk te geven. De vergelijkbare omzet steeg met 3,4%. “Dit is al het 24ste opeenvolgende kwartaal van vergelijkbare omzetgroei,” aldus Metro topman Koch. Ook in China liet het concern groei zien.

Het is nog niet bekend of EP Global zijn bod wil verhogen.





Laatste nieuws