Pasta op basis van in België geteelde durumtarwe
01 aug 2019 06:03
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
HERENTALS - Drie jaar lang werkten het voedingsmiddelenbedrijf RV Food en wetenschappers van de Thomas More Hogeschool aan een pasta op basis van in België geteelde durumtarwe.
De producten worden inmiddels verkocht onder de naam Belcampi en zijn vanaf juni verkrijgbaar bij Carrefour, Delhaize en Spar. Het gaat om spaghetti, penne, linguine en fusilli.
De initiatiefnemers startten het proefproject nadat een test had uitgewezen dat veel Belgische teeltgronden vergelijkbaar zijn aan die in meer zuidelijke landen.
In België zijn ook zand-leemgronden te vinden die de warmte lange tijd kunnen vasthouden en een grote waterdoorlatendheid hebben. Die grond is noodzakelijk voor het telen van harde tarwe, het basisingrediënt van pasta.
Laatste nieuws
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
-
17 sep One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods
-
17 sep Amazon verplicht personeel weer hele week naar kantoor te komen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan